Przepis i sposób przygotowania na: Cebulki marynowane
Cebulki obrać, umyć, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Składniki na zalewę zagotować. Cebulki ułożyć w wyparzonych słoiczkach i zalać gorąca zalewą. Słoiki zakręcić ,nie pasteryzować.
cebulka | 1 k |
woda | 2 litr |
ocet winny | 1.1/2 szkl |
sól | 1/2 łyżka |
cukier | 15 dkg |
Ziele angielskie całe Prymat | 8 szt |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 10 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: