Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone ze śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
kajzerka 1 szt
jajko 1 szt
kwaśna śmietana 2 łyżki
smalec
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone ze śmietaną

Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.

Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko i śmietanę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 12.08.2016 20:29
ze śmietaną jeszcze nie robiłam, warto spróbować
Wacław 12.08.2016 18:13
pyszne mielone :-)
olkaaa 12.08.2016 10:07
muszę zrobić
ada.la 12.08.2016 09:00
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak