Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy z borówkamai

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
czekolada mleczna 1 tabliczka
likier kawowy 50 ml
borówka amerykańska 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy z borówkamai

Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej wraz z 50 ml śmietanki.
Intensywnie mieszamy do połączenia i od razu ściągamy na bok.
Gdy masa jest już chłodna wlewamy likier.
W osobnym naczyniu ubijamy pozostałą śmietankę na sztywno.
Następnie powoli łączymy ją z masą czekoladową.
Przelewamy do pucharków i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Przed podaniem ozdabiamy borówkami, które świetnie komponują się ze słodkim deserem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2017 14:55
taki bym wypiła
norweska20 16.01.2017 22:04
smakowity pomysł
Marta Ryżek-Kalkowska 30.10.2016 14:49
Smacznie tutaj :)
Patrycja33 28.10.2016 22:17
super deser:-)
Wacław 11.08.2016 11:45
pycha deser :-)
Mniam 11.08.2016 11:26
Czekoladowy... pyszny!
bryndzia93 11.08.2016 09:40
Smaczny deser :)
Babeczka35 11.08.2016 07:09
Pyszny deser.
Motorek 10.08.2016 22:07
smaczny deserek
Renataj 10.08.2016 21:44
Z pewnością bardzo dobrze smakuje:)
Urszula Świeca 10.08.2016 21:34
Pyszny kremik.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak