Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka duża
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa z oliwek

    30 ml
  • mielone mięso wołowe

    50 dag
  • pomidory z puszki

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • bazylia świeża

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron należy ugotować al dente. Czosnek oraz cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie dodać mięso i usmażyć doprawiając do smaku solą i pieprzem. Dodać pomidory( wcześniej należy je odsączyć z zalewy i pokroić). Makaron należy wymieszać z sosem, przełożyć na talerze i posypać posiekanymi listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

12.02.2014 22:04
bardzo smaczny obiad

Bernadeta1

20.03.2013 18:14
bardzo smaczne

IKrakowianka

01.08.2012 00:00
uwielbiam

bercik1

23.12.2011 19:41
Mniam, uwielbiam.

Iwusia

25.08.2010 10:09
mniam :) robię bardzo podobnie, ale u mnie nie może być spaghetti bez sera żółtego :))

Margo1

25.08.2010 08:47
Nie lubię spagetti

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat