Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z białą rzodkwią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 2 liście
rzodkiew biała 10 dkg
cebula 1/4 sztuki
pomidory śliwkowe 2 sztuki
ogórek świeży 10 cm kawałek
bazylia świeża 1 garść
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z białą rzodkwią

Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do sałaty. Cebulę pokroić w kostkę, pomidory i obranego ogórka w ćwierć plasterki, bazylię posiekać. Wszystko dodać do sałaty z rzodkwią. Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos. Sosem polać sałatkę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać jako lekką przekąskę, albo dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak