Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z mięsem i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dkg
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 5 szt
pomidor 2 szt
natka pietruszki
ziemniaki 4 szt
kostka rosołowa 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z mięsem i warzywami

Kroki postępowania

1
Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulkę. Mięso u mnie szynka kroimy na małe kawałeczki i dorzucamy do cebuli. Dokładamy pokrojone pieczarki, paprykę i pomidora, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości mięsa
Krok 1 - Zupka z mięsem i warzywami foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy kostkę rosołową zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Zupka z mięsem i warzywami foto
3
Ziemniaki dodajemy do mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Na koniec wrzucamy pokrojona natke pietruszki. Smacznego
Krok 3 - Zupka z mięsem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 31.07.2016 19:04
Pyszna zupka, skusiłabym się :)
Renata9 31.07.2016 16:36
Bardzo smaczna zupka :-)
Franciszek 31.07.2016 12:52
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak