Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 mlode
cebula 0,5
papryka czerwona 0,5
pierś z kurczaka 1
olej do smażenia
sól i pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinie obieramy i przekrawamy wzdluż na pól, następnie wydrążamy lyżeczką nasiona tak, aby powstaly łodeczki.
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Resztę warzyw i kurczaka kroimy w kostkę.
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Kurczaka podsmażamy razem z warzywami i przyprawami na zloty kolor.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto
4
Farszem napelniamy lodeczki z cukinii. Mieszamy ze sobą jajko i 3 lyżki śmietany, zalewamy cukinie. Wstawiamy do piekarnika w naczyniu zaroodpornym, podlewając cukinie wodą i olejem na 30 minut w 180 stopniach
Krok 4 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak