Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony królik

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 50 dkg
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
rozmaryn 1/2 łyżki
Stek z grilla Prymat 1/2 łyżki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1/2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
olej do marynaty 4 łyżki
olej do smażenia
cebula 1/2 sztuki
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony królik

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego wszystkie przyprawy, rozmaryn i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Duszony królik foto
2
Do marynaty włożyć poporcjowane mięso i wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości. Odłożyć w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Krok 2 - Duszony królik foto
3
Zamarynowane mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na oleju.
Krok 3 - Duszony królik foto
4
Do zrumienionego mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją.
Krok 4 - Duszony królik foto
5
Wlać marynatę, w której mięso się marynowało i 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej wody.
Krok 5 - Duszony królik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 21.10.2016 21:07
bardzo dobre
mirosława4 27.07.2016 11:20
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak