Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona pasta kanapkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt
jaja 3 szt
młody jęczmień sproszkowany 1 lyzeczka
groszek 0,5 puszki
majonez 1 lyzka
sól i pieprz
koperek 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona pasta kanapkowa

Kroki postępowania

1

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać i wrzucić do miski.
Krok 1 - Zielona pasta kanapkowa foto
2
Dodać majonez, wymieszać.
Krok 2 - Zielona pasta kanapkowa foto
3

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ ze skórki, posiekać. Dodać do jajek.
Krok 3 - Zielona pasta kanapkowa foto
4

Groszek osączyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę wrzucić do miski. Dodać jęczmień.
Krok 4 - Zielona pasta kanapkowa foto
5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Wstawić do lodówki na godzinę.
Krok 5 - Zielona pasta kanapkowa foto
6

Pastę przełożyć do miseczki, posypać groszkiem i/lub koperkiem.
Podawać z domowym pieczywem
Krok 6 - Zielona pasta kanapkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.08.2016 16:00
świetna pasta
olkaaa 29.07.2016 20:44
jeszcze nie próbowałam
Klausia 28.07.2016 21:45
podoba mi się
Renata9 26.07.2016 21:59
Pyszna pasta :-)
RenataZ-et 26.07.2016 20:27
bardzo fajna pasta
Róża1 26.07.2016 18:59
wspaniały przepis !!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak