Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
rzodkiewki 3-4 sztuki
szczypiorek pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy je i obieramy ze skorupek.
Następnie przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka, które przekładamy na talerz.
Krok 1 - Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem  foto
2
Żółtka na talerzu dusimy widelcem.
Krok 2 - Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem  foto
3
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy je do żółtek.
Krok 3 - Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem  foto
4
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem  foto
5
Farszem napełniamy połówki białek, które układamy na talerzu. Dekorujemy gałązkami szczypiorku i plastrami ogórka.
Krok 5 - Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 24.07.2016 20:37
prosto i pysznie
kuchcik89 24.07.2016 13:55
pychota, a jak ładnie podane:)
Wacław 24.07.2016 13:11
pysznie podana kolacja :-)
Motorek 24.07.2016 13:11
pięknie podane
Maridka19 24.07.2016 12:33
Pysznie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak