Łopatka pieczona II

Łopatka pieczona II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • kminek

  • kostka do mięsa pieczonego

    2 sztuki
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • olej

  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę nacieramy olejem i przyprawami. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w kostkę/talarki. Zapiekamy mięsko w piekarniku około 1,20 h w temp. 180 stopni. PO zdjęciu z piekarnika przygotowujemy sos.
Wyjmujemy mięsko, porcjujemy. Do powstałego sosu dajemy kostki pieczeniowe, zaprawiamy mąka i śmietaną. Doprawimy do smaku, dodajemy posiekaną zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caffee_tea

06.02.2012 11:41
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat