Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe z pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości (najlepiej od szynk) 75 dag
mąka 1 łyżka
tłuszczu 4 dag
cebula 2 szt
pomidory 3 szt
sól do smaku
pierz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe z pomidorami

Mięso umyć, osuszyć, wykroić foremne zrazy w poprzek włókien. Zrazy lekko zbić tłuczkiem, posolić, oprószyć mąką zmieszaną z pieprzem czarnym mielonym Prymat i papryką słodką Prymat. Zrazy obrumienić na tłuszczu i przełożyć do rondla. Obraną i pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu i przykryć nią zrazy. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić i dodać do mięsa. Wlać 1 szklankę wody, wsypać przyprawę do potraw Kucharek i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zrazy będą zupełnie miękkie. Podawać z kopytkami lub kluskami śląskimi i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 23.07.2016 22:45
Pyszna porcja mięs :) Zjadłabym z przyjemnością.
Iwusia 22.07.2016 22:59
bardzo smaczna propozycja
Wiktoria29 22.07.2016 21:04
świetna propozycja
cukiereczek 22.07.2016 18:52
smacznie i pięknie wygląda
Grazyna0211 22.07.2016 14:56
super danie
tobi1989 22.07.2016 11:47
Chętnie zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak