Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 sloiczek (średni)
oliwa 4 łyżki
bazylia świeża 1/2 pęczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Porada

W zależności od naszych upodobań, można dodać odpowiednio mniej koncentratu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Makrelę dokładnie obrać ze skory i ości. Wrzucić do miski.
Dodać koncentrat i oliwę i dokładnie w utrzeć w misce widelcem do otrzymania jednolitej pasty (można także użyć blendera, jednak w/g mnie lepsze jest ugniecione widelcem).
Dodać posiekaną bazylię, paprykę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać do kanapek, pity, itp.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.08.2016 13:58
bardzo dobra
Pani Domu 15.07.2016 13:48
pyszna pasta kanapkowa
Wiktoria29 14.07.2016 21:58
robię pastę z makreli ale w innej wersji, muszę spróbować takiej
IKrakowianka 14.07.2016 20:33
super pasta
Madzai 14.07.2016 20:23
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak