Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 700 g
cebula 1 dużą
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
rodzynki 2 garście
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
por 1 szt
pieczarki 500 d
śmietana 300 ml
Papryka ostra mielona Prymat do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z cebulą, aż zmięknie.
Krok 1 - Zapiekanka mięsna z rodzynkami foto
2
Doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać tymianek i rozmaryn.
Krok 2 - Zapiekanka mięsna z rodzynkami foto
3
Wrzucić rodzynki i smażyć, aż mięso będzie miękkie. Całość przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Zapiekanka mięsna z rodzynkami foto
4
Por pokroić w krążki i posypać nim mięso.
Krok 4 - Zapiekanka mięsna z rodzynkami foto
5
Pieczarki umyć i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki doprawiając do smaku solą i pieprzem. Pieczarki przełożyć na zapiekankę.
Krok 5 - Zapiekanka mięsna z rodzynkami foto
6
Zapiekankę polać śmietaną i posypać ostrą papryką.
Krok 6 - Zapiekanka mięsna z rodzynkami foto
7
Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekać ok. 20 minut.
Krok 7 - Zapiekanka mięsna z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 07.07.2016 21:51
Apetyczna i syta zapiekanka:)
dodi 06.07.2016 20:59
pyszne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak