Kuleczki z migdałami i galaretką

Kuleczki z migdałami i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    250g
  • łyżeczka proszku do pieczenia

    1
  • cukru

    100g
  • opakowanie cukru waniliowego

    1
  • szczypta soli

  • żółtka

    2
  • masła

    150g
  • białko

    1
  • posiekanych migdałów

    50g
  • Łyżek galaretki malinowej,lub truskawkowej

    6
  • polewa toffi

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki z proszkiem,cukru,soli,żółtek,syropu i masła zagnieść gładkie ciasto.Ciasto zawinąć w folię,mrozić ok.60min. Piekarnik rozgrzać do 200stopni.Ciasto zagnieść na posypanej mąką stolnicy i uformować z niego niewielkie kulki.Połowę każdej kulki posmarować białkiem i delikatnie zanurzyć w migdałach.Ciastka ułożyć na blasze przykrytej pergaminem.W ciastkach zrobić łyżką wgłębienia,nałożyć do nich galaretkę.Piec ok.15min.Wystudzić na kratce kuchennej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 11:38
Cudne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat