Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka nadziewane pieczone w foli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt
cebula czerwona 1 szt
ser żółty 50 g
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku 3 szczypty
masło klarowane 1 łyżeczka do smażenia pieczarek
Papryka ostra mielona Prymat 4 szczypty
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
kolendra 4s szczypty
udka kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka nadziewane pieczone w foli

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, oczyszczamy, luzujemy z kości, każdy kawałek mięsa oprószamy przyprawami od str środkowej.
Krok 1 - Udka nadziewane pieczone w foli  foto
2
Pieczarki ścieramy na grubych oczkach i smażymy na maśle kilka minut, następnie studzimy, dodajemy poszatkowaną cebulę i starty ser żółty, na koniec natkę pietruszki, całość solimy i piperzymy.
Krok 2 - Udka nadziewane pieczone w foli  foto
3
Mięso nadziewamy farszem, upychając w każdej części, nastepnie spinamy wykałaczkami lub zszywamy nitką i igłą.
Krok 3 - Udka nadziewane pieczone w foli  foto
4
Każde udko zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st, pieczemy ok 1h, podczas pieczenia pojawia się dużo soków, więc ostrożnie otwieramy folię, soki zlewamy można je użyć do przyrządzenia sosu, mięsko podajemy z kaszą i surówką.
Krok 4 - Udka nadziewane pieczone w foli  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.07.2016 10:47
pyszne mięsko
jagoda5913 01.07.2016 10:44
dobry pomtsł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak