Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z indyka
400 g -
pieczarki
6 szt. -
pomidorki cherry
6 szt. -
jogurt naturalny
2 łyżki -
Musztarda kremska Prymat
1 łyżka (duża) -
natka pietruszki
kilka listków -
szalotka
3 szt. -
olej do smażenia
-
oregano
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Szaszłyki z indyka - wspomnienie lata, odc. 41
Kroki postępowania







Aby indyk był wyjątkowo soczysty i kruchy jednocześnie marynujemy go w w jogurcie i przyprawach. Możemy dodać też odrobinę cytryny.![]()
Komentarze (1)