Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna zupa z fasolką szparagową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
marchew 3 sztuki
buraki czerwone 2 sztuki
fasolka szparagowa 300 gram
smalec 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna zupa z fasolką szparagową

Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Zagotować i odcedzić. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć mięso. Do garnka wlać wodę i wrzucić podsmażone mięso. Marchewki i buraka obrać i pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Gotować ok. 20minut. Po tym czasie dodać fasolkę szparagową pokrojoną na 2 centymetrowe kawałki. Z fasolką gotować jeszcze kolejne 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 30.06.2016 11:50
dobry pomysł
Wafelek2601 30.06.2016 09:43
smaczna zupka
Android 30.06.2016 06:54
Chyba dobra będzie
Renataj 29.06.2016 22:32
Pyszna zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak