marmurkowe całuski

marmurkowe całuski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolaca gorzka

    1 szt
  • białka

    5 szt
  • cukeir puder

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę stopić w kąpieli wodnej białka ubic w kąpieli wodnej z cukrem - ostudzić Masę białkową wymieszać ze stopioną czekoladą aż powstanei jano ciemne smugi.Na blachę wyłożoną pergaminę nałożyć łyżką 20 marmurkwoych bez. Piec 35 min w temp 140 C. Całuski powinny być z wierzchu chrupkie a w środku miękkie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

karolina1869

04.07.2012 10:56
super

christopher1

28.08.2010 11:57
Bardzo dobre - polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat