Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kacza z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 sztuki
sól i pieprz
jabłka 2 sztuki
cukier 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kacza z jabłkami

Kroki postępowania

1
Pierś z kaczki przyprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy na patelni bez żadnego tłuszczu stroną gdzie jest skóra, aby się wytopił tłuszcz i smażymy około 10 minut. Potem przekręcamy na drugą stronę i smażymy około 5 minut.
Krok 1 - Pierś kacza z jabłkami foto
2
Wcześniej przed smażeniem wstawiamy w rondelku 2 jabłka starte na grubych oczkach. Lekko podlewamy wodą dodając 2 łyżki cukru i dusimy pod przykryciem.
Krok 2 - Pierś kacza z jabłkami foto
3
Po usmażeniu zawijamy piersi w folię aluminiową, żeby mięso nam doszło i czekamy na uduszone jabłka.
Krok 3 - Pierś kacza z jabłkami foto
4
Kiedy jabłka są gotowe kroimy pierś w drobne paseczki nie za cienkie nie za grube. Wykładamy na talerz razem z młodymi ziemniakami a na wierzch rozkładamy uduszone jabłka jak na zdjęciu. Czas przygotowania około 20 minut. Smacznego
Krok 4 - Pierś kacza z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.10.2016 11:18
pyszne jedzenie
krokus 23.05.2016 21:21
Smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak