Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w majeranku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kaczka

kaczka 2 kg

Marynata

sól 1 kopiasta łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1/3 łyżeczki
cząber 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w majeranku

Kaczkę umyć, osuszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i olejem, natrzeć kaczkę ze wszystkich stron i odstawiać na kilka godzin do lodówki. Piec w brytfannie pod przykryciem 2,5 godziny w temperaturze 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.08.2016 16:48
musi byś smaczna
Jagódka77 19.07.2016 21:18
apetycznie wygląda
krokus 22.05.2016 21:58
Dobra kaczusia
Urszula Świeca 22.05.2016 19:25
Pyszna kaczuszka.))
w mojej kuchni 22.05.2016 17:55
same pyszności
ilka01 22.05.2016 13:50
pyszności :)
bertpvd 22.05.2016 11:26
uwielbiam taką kaczkę
IZABELA29 22.05.2016 09:39
wow super kaczucha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak