Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
piersi z kurczaka
2 szt.
Sos pieczarkowy
-
pieczarki
250 g -
sok z cytryny
1/2 szt. -
szalotka
2 szt. -
rosół z kury Kucharek
75 ml -
wino białe wytrawne
50 ml -
śmietana kremówka
100 ml (36%) -
masło
2 łyżeczki -
chrzan tarty
3 łyżeczki -
oliwa
Do smaku
-
cząber
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku III, odc. 9: Sos pieczarkowy z kurczakiem
Kroki postępowania



Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.






Pamiętaj - nim dodasz pieczarki do sosu odsącz je z nadmiaru wody.![]()
Komentarze (1)