Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 1/2 opakowania
liście szpinaku 1/2 opakowania
pieczarki 1/2 kg
ser żółty 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy i smażymy razem z posiekaną cebulką na maśle klarowanym. Do pieczarek dodajemy w ostatniej minucie umyte liście szpinaku i dusimy chwilę razem z czosnkiem (2 ząbki) posiekanym lub przeciśniętym przez praskę. Dodajemy śmietanę, posypujemy serem. Dodajemy wszystko do garnka z makaronem i wszystko mieszamy i podgrzewamy chwilę. Przyprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 19:32
mniam, mniam ,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak