pierniczki palce lizać

pierniczki palce lizać

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 dag miodu

  • 100 ml mleka

  • 1 łyżeczka proszeku do pieczenia,

  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej

  • jajko

  • 1/4 kostki masła

  • 20 dag cukru

  • 3 szklanki mąki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód podgrzać z przyprawą korzenną, masłem i cukrem. Następnie ostudzić, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i wyrobić ciasto. Schłodzić je w lodówce przez 60 minut, następnie rozwałkować, wykrawać pierniczki, układać je na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

24.09.2010 17:37
wspaniałe pierniczki: z Torunia?

Łucja1

23.09.2010 16:47
rewelacyjne pierniczki!

Beata73

16.09.2010 17:54
Racja! palce lizać!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat