Pasiaczek

Pasiaczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 sztuka
  • galaretka cytrynowa

    2 opakowania
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa

    1
  • żelatyna deserowa

    5 łyżeczek
  • wrzątek

    2250 ml
  • kwaśna śmietana

    2 łyźki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasiaczek
Każdą galaretek przesyp do oddzielnego naczynia, dodaj po jednej łyżeczce żelatyny wlej wrzątek a do galaretki brzoskwiniowej dodatkowo śmietanę. Doprowadź do rozpuszczenia.
Krok 2 - Pasiaczek
Wylewaj kolejno galaretki, czekając aż poprzednia warstwa stężeje. Kolejność ułożenia kolorów może być dowolna.
Krok 3 - Pasiaczek
Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Podana porcja wystarczyła na małą okrągłą foremkę. na dużą blachę, należy zwiększyć ilość galaretek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

16.06.2016 14:30
kolorowo i nic więcej ...

KORAL

13.05.2016 22:56
Prosty i smaczny deser ;)

bartek8585

10.05.2016 13:04
ja już stary a go lubię

krokus

09.05.2016 21:56
Fajny kolorowy

agnieszka214

09.05.2016 20:33
Dzieciaki taki deser uwielbiają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat