Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczek w marynacie solankowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
sól 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szt
karkówka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: karczek w marynacie solankowej

Do garnka wlewamy wszystkie składniki na marynatę. Gotujemy. Wystudzamy i wkładamy do niej mięso. Odstawiamy na około 12 godzin w chłodne miejsce. Wyjmujemy, osuszamy. Przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.05.2016 22:29
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak