Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biała kiełbasa
6 sztuk -
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki -
ziele angielskie
4 ziarna -
woda
750 mililitrów -
ogórki małosolne
-
pieczywo
-
Musztarda chrzanowa Prymat
-
Grill przyprawa klasyczna Prymat
3-4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Biała kiełbasa z grilla
1. Białą kiełbasę włożyć do garnka. Następnie dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wodę zagotować i wrzącą wodą zalać białą kiełbasę. Zostawić pod przykryciem na około 15 minut.
3. Następnie wyjąć z wody, osuszyć i położyć na rozgrzanym ruszcie. Białą kiełbasę można posypać przyprawą do grilla klasyczną.
4. Grillować około 25 minut, od czasu do czasu odwracając kiełbasę.
5. Grillowaną biała kiełbasę podawać z ogórkami małosolnymi, pieczywem i musztardą chrzanową.
Komentarze (0)