Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z szynką i serem camembert

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 30 dag
sos 1/2 szklanki-czosnkowy
pieczarki 20 dag
masło 1 łyżka
mleko 2 łyżki
ser camembert 1 krążek
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
szynka parmeńska 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z szynką i serem camembert

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie formujemy w kształcie prostokąta, smarujemy sosem czosnkowym. Pieczarki myjemy, siekamy w drobną kosteczkę wrzucamy na roztopione na patelni masło, wlewamy mleko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem dusimy do momentu całkowietego odparowania soku. Na cieście rozkaładamy szynkę oraz wystudzone pieczarki,
Krok 1 - Ślimaczki z szynką i  serem camembert foto
2
oraz pokrojony w cienkie plasterki krażek sera camembert,
Krok 2 - Ślimaczki z szynką i  serem camembert foto
3
całość zawijamy w rulon, kroimy na plastry, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, wkładamy do nagrzanego do 195*c piekarnika i pieczemy około 15-20 minut-do lekkiego zrumienienia. Podajemy gorace.
Krok 3 - Ślimaczki z szynką i  serem camembert foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.05.2016 22:58
dobra przekąska
Malinka 04.05.2016 14:17
Bardzo fajna przystawka!
endzi
endzi 04.05.2016 13:02
ciekawa przekaska!
ania2610 04.05.2016 12:30
bardzo apetyczne!
JulkaTomeczek 04.05.2016 12:26
Bardzo fajne
Mniam 04.05.2016 12:20
Z chęcią bym skubnęła parę takich ślimaczków :)
pajbek 04.05.2016 12:12
Mnie też się podobają, muszą być smaczne
pestka 04.05.2016 11:51
pyszna przekąska
Babeczka35 04.05.2016 11:48
Porywam jednego ślimaczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak