Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-kajmakowe
Kroki postępowania
Poncz; Wszystkie składniki ponczu mieszamy ze sobą w szklance lub kubku.
jajko | 7 jaj |
cukier | 1 szklanka |
mąka tortowa | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1/3 szklanki |
aromat cytrynowy | kilka kropli |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
woda przegotowana | 250 ml |
sok z cytryny | 2 łyżki |
cukier puder | 1 łyżka |
jabłka winne | 1,5 kg |
cukier | 4 łyżki |
galaretka agrestowa | 2 sztuki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
masło | 30 dag |
masa kajmakowa | 1 puszka |
orzechy włoskie | 10 dag |
kawa | 1 łyżka zmielonej |
orzechy włoskie | 1/2 szklanki |
kakao do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: