Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z boczkiem

5.0
(15)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda kapusta 1 sztuka
boczek wędzony 0,5 kg
cebule 2 sztuki
koper 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól i pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z boczkiem

Boczek oraz cebulę kroimy w małą kostkę. Do garnka wrzucamy boczek, a gdy wytopi tłuszcz dokładamy cebulę, smażymy na rumiano.

Kapustę siekamy nie za bardzo drobno, dodajemy wraz z liśćmi laurowymi do boczku, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy 20-25 min, doprawiamy solą i pieprzem.

Koperek myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, siekamy drobno, dodajemy do kapusty, mieszamy. Kapustę podajemy np. z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 02.05.2016 09:34
Uwielbiam :) ☀
SzczyptaChili 02.05.2016 09:16
Ja także przepadam jest pyszna :)
Pani Domu 01.05.2016 19:45
pyszna kapusta
afrodyta 01.05.2016 19:26
Bardzo lubię młodą kapustę.
Alex_M 01.05.2016 16:52
dobra kapustka
Urszula Świeca 01.05.2016 16:48
Uwielbiam taką kapustkę.))
norweska20 01.05.2016 15:37
smakowity dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak