Młoda kapusta z boczkiem

Młoda kapusta z boczkiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda kapusta

    1 sztuka
  • boczek wędzony

    0,5 kg
  • cebule

    2 sztuki
  • koper

    1 pęczek
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • sól i pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek oraz cebulę kroimy w małą kostkę. Do garnka wrzucamy boczek, a gdy wytopi tłuszcz dokładamy cebulę, smażymy na rumiano.

Kapustę siekamy nie za bardzo drobno, dodajemy wraz z liśćmi laurowymi do boczku, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy 20-25 min, doprawiamy solą i pieprzem.

Koperek myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, siekamy drobno, dodajemy do kapusty, mieszamy. Kapustę podajemy np. z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzai

02.05.2016 09:34
Uwielbiam :) ☀

SzczyptaChili

02.05.2016 09:16
Ja także przepadam jest pyszna :)

Pani Domu

01.05.2016 19:45
pyszna kapusta

afrodyta

01.05.2016 19:26
Bardzo lubię młodą kapustę.

Alex_M

01.05.2016 16:52
dobra kapustka

Urszula Świeca

01.05.2016 16:48
Uwielbiam taką kapustkę.))

norweska20

01.05.2016 15:37
smakowity dodatek do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat