Sposób przygotowania
1. kapary i koperek siekamy,
2. ogórki kroimy w drobną kostkę
3. pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem, aż powstanie sos tatarski,
4. jajeczka gotujemy 7 min, czekamy aż ostygną, obtłukujemy skorupki na jajkach uważając by nie odpadły,
5. gotujemy jajeczka kolejne 7 min w wodzie z dodatkiem kurkumy,
6. na talerzu rozkładamy sałatę,
7. każdy plaster szynki smarujemy sosem tatarskim, zwijamy w rulony, układamy na sałacie,
8. jajeczka obieramy, układamy na sałacie, między szynką,
9. resztę sosu tatarskiego wylewamy na sałatę.
2. ogórki kroimy w drobną kostkę
3. pokrojone produkty łączymy ze śmietaną sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem, aż powstanie sos tatarski,
4. jajeczka gotujemy 7 min, czekamy aż ostygną, obtłukujemy skorupki na jajkach uważając by nie odpadły,
5. gotujemy jajeczka kolejne 7 min w wodzie z dodatkiem kurkumy,
6. na talerzu rozkładamy sałatę,
7. każdy plaster szynki smarujemy sosem tatarskim, zwijamy w rulony, układamy na sałacie,
8. jajeczka obieramy, układamy na sałacie, między szynką,
9. resztę sosu tatarskiego wylewamy na sałatę.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Jolanta40
eli_555
iknkirke
Izabela/bella81
Grażyna13