Mięso umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso pokroić na kawałki o grubości ok 4 cm . Każdy kawałek przekroić na połowę lecz nie do końca , tak , żeby powstał z mięsa motyl . Następnie przez folię spożywczą , tłuczkiem rozbić mięso . Oprószyć z obu stron solą , pieprzem, papryką oraz czosnkiem . Odstawić do lodówki na 4 godziny. Następnie zrobić panierkę , bułka powinna być własnej roboty . Bułkę tartą wymieszać z mąką . Jajka wbić do naczynia , roztrzepać widelcem . Olej wlać na patelnię rozgrzać . Kotlety panierować dwu krotnie i smażyć po ok 15 minut z każdej strony. Ziemniaki obrać , obgotować ok 12 minut w wodzie posolonej do smaku . Odcedzić . Ułożyć na brytfannie posmarowanej olejem i posmarować olejem każdego ziemniaka . Upiec w piekarniku 20 minut lub więcej w zależności od wielkości ziemniaków. Sałatę umyć osuszyć. Cukinię umytą pokroić na plasterki pół cm , upiec na patelni skropionej olejem. Marchewkę obrać pokroić w paseczki , obgotować ok 10 minut .Osuszyć , upiec na patelni skropionej olejem. Truskawki umyć , pokroić na ćwiartki lub ósemki . Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu . Sałatkę porwać na mniejsze kawałki palcami .Marchewkę skręcić w ruloniki. Połączyć składniki sałatki , skropić sosem. Podać z kotletem a kształcie motyla oraz pieczonymi ziemniakami . Na deser polecam koktajl z truskawek i kiwi - dwu kolorowy .