Choinka z bakaliami

Choinka z bakaliami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego

  • żółtko

  • łyżki cukru pudru

    2
  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozwinąć,pozostawić na papierze.Zbić wałkiem,rozwałkować,powtórzyć wszystko kilka razy.Wyciąć z ciasta trójkąt przypominający kształtem choinkę.Choinkę posypać cukrem pudrem przez sitko,posmarować żółtkiem,pokroić na mniejsze kawałki.Każdy z nich posypać bakaliami.Choinkę w całości przenieść na papierze na blachę.Piec w temp.200stopni przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

28.06.2011 08:33
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat