Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 róża
olej sojowy 4 łyżki
mleko 2 łyżki
jajko 2 szt
mąka
gałka muszkatołowa
sól
koperek posiekany
kminek
cebula 1 szt
filety rybne 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Kalafiora podzielić na małe różyczki, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę przesmażyć na oleju. Filety dodać do cebuli, doprawić sola, kminkiem i utartą gałka muszkatołową, poddusić, posypać mąką. Do ryby dodać wywar pozostały po ugotowaniu kalafiora, zagotować, na końcu dodać jajka roztrzepane z mlekiem. Do gotowej zupy dodać ugotowany kalafior, drobno posiekaną zieleninę i od razu podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 22.09.2010 14:23
ciekawy przepis
amorzenek 24.08.2010 08:32
tez gotuje
iwa643 24.08.2010 08:27
ja robię z głów karpi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak