Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

mąka 4 łyżki
jaja 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej

farsz

pieczarki 300 g
masło lub margaryna 50 g
cebula 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 30 ml
Bulion grzybowy 500 ml
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Przygotować wszystkie składniki. Jajka wymieszać z mąką ,solą i pieprzem ,dodać natkę pietruszki . Grzyby usmażyć z cebulką na maśle, dolewając bulionu i dusić do miękkości . Przyprawić do smaku pieprzem i solą .Mąkę i odrobinę wody rozmieszać i zagęścić farsz grzybowy.
Usmażyć omlety na maśle z obu stron i nałożyć farszu grzybowego .Po wierzchu posypać startym serem i zapiec pod przykryciem na patelni aż się stopi ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 02.04.2017 00:03
pyszny omlet
Wacław 28.04.2016 14:50
pyszne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak