Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cebulowo-serowy na piwie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3-4 szt
serek topiony 3 szt
piwo jasne 1 szklanka
masło 1 łyżka
bulion 750 ml
sól i pieprz
chleb razowy 4 kromki
Cebulka smażona Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cebulowo-serowy na piwie

W garnku rozpuszczamy masło. Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy ją na wolnym ogniu około 20 minut, aż zmięknie i delikatnie się zarumieni. Do cebuli dolewamy piwo i bulion i gotujemy kolejne 15 minut (bez przykrycia ).

Do bulionu dodajemy serki topione i gotujemy zupę kolejne 15-20 minut. Zupę lekko studzimy, blendujemy, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i ponownie gotujemy około 10 minut.

Na patelni obsmażamy na złoto chleb. Zarumienione kromki chleba kroimy w paski.

Zupę nalewamy na talerze, posypujemy każdą porcje cebulką prażoną i serwujemy z pieczywem, smacznego ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 25.04.2016 17:32
przepis przepisem, ale zdjęcie super! ;-)
Róża1 25.04.2016 16:02
bardzo wykwintna zupa !!!!!!!!!!!!!!!!!
paula8 25.04.2016 14:20
Musi być pyszna ;)
pestka 25.04.2016 13:26
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak