Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 sztuka
  • ryż

    3 szklanki
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    30 dag
  • sok pomidorowy

  • tłuszcz

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obgotowujemy. Ryż gotujemy w bulionie.
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, plasterki - podsmażamy. Mięsko, pieczarki i cebulę dodajemy do ugotowanego ryżu. Farsz doprawiamy i zawijamy go w liście kapusty, uprzednio obgotowanej główki.
Przekładamy do naczynia do zapiekania, zalewamy sokiem pomidorowym i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat