Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia
filet z kurczaka 1 podwójny
pomidor 2 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
kukurydza w puszce pół puszki
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 3 łyżki
sól i pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Na sam początek pokroić fileta w kostkę.
Krok 1 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto
2
Na patelni roztopić margarynę, dodać pokrojony w kostkę filet, odrobinę posolić i chwilę podsmażyć. Pod koniec smażenia kucharka i jeszcze chwilę podsmażyć aż filet będzie miękki. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto
3
Kapustę pokroić, włożyć do miski. Następnie w grubą kostkę pokroić pomidory i ogórki dodać do kapusty oraz odsączoną z wody kukurydzę.
Krok 3 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać usmażony filet, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto
5
Majonez połączyć razem z jogurtem, wlać do sałatki i delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Sałatka z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak