Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14

Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt.
  • parmezan

    20 g
  • majonez

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/4 szt.
  • papier ryżowy

    2 płaty
  • sałata rzymska

  • pomidory koktajlowe (czerwone)

  • Musztarda kremska Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14 foto
Kurczaka kroimy w średniej grubości paski. Obtaczamy go w marynacie z oleju i przyprawy do kurczaka.
Krok 2 - Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14 foto
Rwiemy sałatę rzymską i przygotowujemy sos: do miski dodajemy majonez, sos sałatkowy czosnkowy i sok z ¼ cytryny.
Krok 3 - Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14 foto
Ścieramy 20 g parmezanu oraz dodajemy musztardę dla zaostrzenia smaku.
Krok 4 - Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14 foto
Kurczaka grillujemy na patelni około 3 minut.
Krok 5 - Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14 foto
Moczymy przez chwilę papier ryżowy w misce z wodą.
Krok 6 - Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14 foto
Następnie układamy na nim liście sałaty, polewamy sosem, na koniec dodajemy kurczaka. Zwijamy papier ryżowy.
Krok 7 - Przepis dnia V: Sałatka cezar w papierze ryżowym, odc. 14 foto
Podajemy rulony przecięte na pół, udekorowane sałatą i pomidorkami koktajlowymi.
Doradca Smaku
Pamiętajmy, że sałatę rwiemy a nie kroimy nożem, żeby nie ściemniała. Jeżeli mamy sporo czasu do przyjścia gości należy przykryć gotową sałatkę mokrą ściereczką aby papier ryżowy nam nie wysechł.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat