Zupa ziemniaczano-marchwiowa

Zupa ziemniaczano-marchwiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    4
  • cebula biała

    1
  • marchewka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Potrzebne będą ponadto litr wywaru, 2 plastry wędzonego boczku, majeranek i pęczek szczypioru. Warzywa gotujemy osobno (ziemniaki i marchew) na pół twardo. Miksujemy blenderem na gładką masę. Wykładamy na talerz pół masy marchwiowej i pół masy ziemniaczanej. Dekorujemy boczkiem wcześniej podsamżonym, szczypiorkiem i odrobiną majeranku. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

08.01.2012 10:00
fajna

gosiek1

29.10.2010 10:21
fajny pomysł na zupę

kasiurek

29.10.2010 10:16
ciekawa zupka

kasiurek

29.10.2010 10:16
ciekawa zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat