schabowy zawijaniec

schabowy zawijaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • majeranek Prymat

    2 łyzki
  • mąka

    30 dkg
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula biała

    1 szt.
  • masło

    3 łyzki
  • bulion

    200 ml.
  • jajko

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • drożdże

    2 dkg
  • boczek wędzony

    10 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozkroić na płat i natrzeć majerankiem i posypać solą.Zrobić ciasto drożdżowe z maki, drożdży i 1/3 szkl. wody.Na maśle usmażyć pieczarki z cebulą, dodac boczek i wysmażyć.Tym farszem posmarować schab, zrolować i obwiązać sznurkiem. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. godziny. Drożdżowe ciasto wyrobić i rozwałkować na prostokąt. Ciastem owinąć schłodzony, upieczony schab i polać rozbełtanym jajkiem. Upiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

18.06.2012 12:53
musi być smaczny

eli_555

09.10.2010 23:12
fajny przepis

Grażyna13

26.09.2010 10:03
Ale super !

Beata73

22.08.2010 21:49
dużo pracy ale na pewno efekt niepowtarzalny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat