Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwne mięso, czyli marynowany karczek

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 4-5 plastrów
piwo 170 ml
oliwa 2-3 łyżki
ziele angielskie 5-6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ząbek czosnku 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3/4 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
papryczka chili do smaku
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Wykorzystałam suszoną papryczkę chili, ale równie dobrze może być świeża lub zmielona :)

Przepis i sposób przygotowania na: Piwne mięso, czyli marynowany karczek

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć.
Krok 1 - Piwne mięso, czyli marynowany karczek foto
2
Następnie zanurzyć w niej plastry umytego i osuszonego mięsa. Schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Krok 2 - Piwne mięso, czyli marynowany karczek foto
3
Smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez ok. 8 min. z każdej strony.
Krok 3 - Piwne mięso, czyli marynowany karczek foto
4
Podawać np. z sałatką z kapusty pekińskiej.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Piwne mięso, czyli marynowany karczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 29.03.2016 17:59
świetnie doprawione
Madzai 29.03.2016 17:46
Super obiadek
w mojej kuchni 29.03.2016 17:08
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak