Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 2 szt

Marynata

miód 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżeczek
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE

Składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy. Nacieramy marynatą udka i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy resztą marynaty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.03.2016 13:44
pyszne mięsko !!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak