Przepis dnia II, odc. 44: Szaszłyki z indyka z chrzanem żurawinowym

Przepis dnia II, odc. 44: Szaszłyki z indyka z chrzanem żurawinowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z indyka

    400 g

Marynata

  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • musztarda rosyjska

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • przyprawa do indyka

    1 opakowanie
  • papryka ostra mielona

  • sól morska

  • pieprz cytrynowy

Składniki szaszłyków

  • boczek wędzony

    100 g
  • cebula

    1 pęczek
  • patisony marynowane

    1 słoik

Do podania

  • chrzan żurawinowy

    4 łyżeczki
  • natka pietruszki

    4 gałązki
  • seler sałatkowy

  • kiełki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 44: Szaszłyki z indyka z chrzanem żurawinowym foto
Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę, przyprawę do indyka, paprykę ostrą.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 44: Szaszłyki z indyka z chrzanem żurawinowym foto
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso połączyć z marynatą, dodatkowo dodając jeszcze miód i odstawić na minimum godzinę (im dłużej w marynacie tym lepiej).
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 44: Szaszłyki z indyka z chrzanem żurawinowym foto
Na namoczone w wodzie patyczki nadziewać na przemian mięso, boczek, patisony i cebulę.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 44: Szaszłyki z indyka z chrzanem żurawinowym foto
Szaszłyki grillować na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 44: Szaszłyki z indyka z chrzanem żurawinowym foto
Podawać z chrzanem żurawinowym, selerem, gałązkami pietruszki i kiełkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat