Cukinia z jajeczkiem

Cukinia z jajeczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinii

    1 szt
  • jajek

    8 sztuk
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • bułka tarta

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cukinię pokroić na plastry o grubości ok 1,5 cm. Wydrążyć nasiona ze środka i oprószyć pieprzem. Dwa jajka roztrzepać z łyżką wody. Można dodać trochę soli. Przygotować bułkę tartą. Na patelni rozgrzać olej. Cukinie panierować w bułce tartej, jajku i znów bułce. Smażyć na wolnym ogniu do półmiękkości cukinii zostawiając jedną stronę mniej dopieczoną. Gdy przewrócimy cukinię na tę właśnie stronę do środka cukinii wbijamy jajko. I smażymy do jego ścięcia. Jeśli ktoś lubi jajko bardziej ścięte może polać je z wierzchu gorącym tłuszczem. Po zdjęciu z patelni osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem można lekko oprószyć solą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

20.06.2011 08:00
fajny pomysł (głosik!)

katarzynka455

13.10.2010 14:13
pyszne

Przemek4

31.08.2010 11:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat