Kołyska

Kołyska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 sztuk
  • margaryna

    1,5 kostki
  • cukier puder

    2 szklanki
  • mąka krupczatka

    2 szklanki
  • Biszkopty

    2 paczki
  • bakalie

  • kakao

    2 łyzki
  • proszek do pieczenia

  • orzechy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać zóltka mąke proszek i piane z białek. Ciasto podzielić na 3 czesci 1- kakao 2 - mak lub orzechy 3- biała . Na spód blaszki wylac ciasto kakowe wyłozyć biszpoty a miedzy nimi wiśnie zalać ciastem makowym lub orzechowym, znowu wylozyc biszkopty wisnie i bakalie. zalać ciastem białym i upiec...


smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat