Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata rzymska z mozzarellą i pieczoną kaczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 pieczona
oliwki czarne 1 garść
sałata rzymska 1 mała
mozzarella w kulce 1 opakow
ogórek konserwowy Smak 2 szt
papryka konserwowa 1 szt
cebula 1 szt
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakow
olej
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałata rzymska z mozzarellą i pieczoną kaczką

Sałatę rzymską płuczemy rozrywamy na drobne kawałki, dodajemy ugotowaną i pokrojoną pierś z kaczki. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki czarne oliwki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Paprykę konserwową i ogórek konserwowy kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki mieszamy.

W osobnym naczyniu mieszamy olej z sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.03.2016 14:15
super, super
Habibi 15.03.2016 08:49
ciekawe połączenie smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak