Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglane rafaello

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szklanka
kasza jaglana 1/2 szklanki
laska wanilii 1
miód 2-3 łyżki
migdały siekane 50 g
wiórki kokosowe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane rafaello

Kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy laskę wanilii i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie cały płyn. Gdy kasza się ugotuje, wyjmujemy wanilię, przekrawamy wzdłuż i wyskrobać miąższ ze środka. Dodać miód, uprażone wcześniej na suchej patelni wiórki kokosowe (część odłożyć do obtoczenia kulek)i posiekane migdały. Wymieszać całość. Jeszcze z ciepłej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.03.2016 21:00
Apetyczny pomysł na kaszę:)
Wacław 09.03.2016 10:39
ciekawy deser
Róża1 08.03.2016 23:46
wyśmienity pomysł !!!!!!!!!! kasza jaglana zabija wilczy apetyt na słodkości , a tu z niej take kuszące słodkości :-)
Lis 08.03.2016 21:28
Ekstra pomysł:)
Wiktoria29 08.03.2016 21:02
dobry przepis na zdrowy deser
Edith85 08.03.2016 19:39
coś dla mnie :-)
Ela427 08.03.2016 18:45
fajny pomysł
Benita 08.03.2016 15:55
świetny pomysł
halina17 08.03.2016 15:41
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak