Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z bazylią (na słodko)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 i 1/3 szk
cukier 2/3 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1/2 kostki
jajko 2 szt
czekolada biała 1 tabliczka
bazylia świeża 5 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z bazylią (na słodko)

Masło i czekoladę razem rozpuścić i ostudzić, bazylię posiekać.
Jajka zmiksować wraz z cukrem, następnie dodać rozpuszczone masło i czekoladę, bazylię oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto odstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczać.
Ciastka piec 12-15 minut w temperaturze 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 16.03.2016 15:22
ciekawy przepis
Wacław 04.03.2016 14:23
fajne ciasteczka
Anna169Hosz 04.03.2016 14:09
Ciekawe ciasteczka.
Mniam 04.03.2016 11:38
Bazylię lubię, ale takich ciasteczek jeszcze nie jadłam. Ciekawa jestem smaku.
Mama niejadka 03.03.2016 21:27
Ciekawe ciasteczka
Magula 03.03.2016 21:11
ciekawy pomysł
noninka77 03.03.2016 19:13
Hmmm.....takich ciasteczek jeszcze nie jadłam :)
Beatris 03.03.2016 17:52
Pomysł z bazylią w ciastkach wart wypróbowania... Ciasteczka wyglądają bardzo smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak