Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z suszonymi pomidorami i oliwkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 30 dag
mięso mielone drobiowe 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
oliwki zielone 15 szt
suszone pomidory 5 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
bazylia

Lista składników

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z suszonymi pomidorami i oliwkami

Cebulę pokroić w drobniutką kostkę i podsmażyć na złoty kolor na patelni z odrobiną oliwy. Przestudzić.
Oliwki pokroić w cieniutkie plasterki. Pomidory delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w cieniutkie, krótkie paseczki.
Do miski włożyć mielone mięso, pół na pół drobiowe i wieprzowe - dokładnie wymieszać. Teraz dodać pokrojone oliwki i pomidory, podsmazoną cebulkę, Następnie połączyć z jajkiem tartą bułką, doprawic do smaku pieprzem, solą i bazylią. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Gdy wszystkie składniki są już dokładnie wymieszanie i połączone z mięsa formować małe kuleczki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu w kazdy pilpecik można wbić wykałaczkę z oliwką.
Pulpeciki są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.03.2016 16:37
ciekawe nadzienie
w mojej kuchni 03.03.2016 18:05
same pyszności
jasiek 03.03.2016 17:08
z takim suszonym pomidorkiem są najlepsze.
Damiano
Damiano 03.03.2016 16:04
wyglądają pysznie
Wafelek2601 03.03.2016 14:34
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak